Блог

post image
Погрижете се редовно да внесувате калциум

За доволниот внес на калциум во организмот потребно е да се води грижа од самото раѓање. Веќе во најраниот животен период тој е неопходен затоа што има значајна улога во развојот и правилното формирање на коските. Затоа е од особена важност за децата да ја внесуваат потребната количина на овој минерал. На тинејџерите во пубертет […]

Прочитај повеќе
post image
OVO CAL – пријател на вашето здравје

Калциумот е најважниот и најзастапениот минерал во човечкиот организам кој има посебна улога во зачувувањето на здравјето и виталноста. Човечкото тело содржи 1-1,5 kg калциум, со што е најзастапен минерал во телото, од кои 99% се наоѓаат во коските и забите. Тоа јасно зборува за неговата важност за правилна структура на коските и дека е […]

Прочитај повеќе
post image
Коралните гребени се во опасност од истребување

Калциумовиот циклус во природата претставува движење на растворениот калциум и негова трансформација во цврста состојба. Постои континуирано снабдување на водните патишта со калциумови јони кои доаѓаат од карпи, организми и почви. Калциумовите јони се користат од живите организми (коралните колонии) како витална компонента на своите метаболитски процеси трансформирајќи го во карбонатна форма која е многу […]

Прочитај повеќе
post image
Патентирана технологија за обработка на лушпа од јајце

Бионовел Плус доо ги прифати предизвиците најодговорно и од самото формирање на компанијата, користејќи ги максимално сопствените капацитети разви сопствена технологија за преработка на лушпи од јајца која e базирана на иновации. Од тука, успешно е дизајнирана и развиена креативна патентирана технологија која опфаќа безбедна преработка на лушпи од јајца и процесно производство на додатоци […]

Прочитај повеќе
post image
Мембраната во лушпата од јајце е новиот природен препарат

Се проценува дека 140 милиони возрасни лица во САД (САД) страдаат од некоја форма на нарушување на зглобовите или сврзните ткива (т.е. артритис, лупус, гихт, фибромијалгија, болката во вратот или грбот итн.). Референца: Хелмик Ц.Г. , et al. Проценки за преваленцата на артритис и други ревматски состојби во САД. Дел I. Артритис Реум. 2008; 58 […]

Прочитај повеќе
post image
Калциумот за човечкото здравје

Зголемената свесност на современиот купувач, како и постојаната едукација за здрава и природна храна одат во прилог на производниот асортиман на Бионовел Плус доо. Природни производи кои се делумно развиени, без никакви хемиски додатоци, кои имаат докажани придобивки за човековото здравје се токму производите кои се бараат како на домашниот така и на странските пазари. […]

Прочитај повеќе

Нема повеќе објави